CYBERBULLYING KÁRTYAJÁTÉK

Screenshot from 2016-02-24 21:40:56 A játék az Ökumenikus Segélyszervezet Tandem programjának támogatásával készült 2014-ben, a honlapunkról ingyenesen letölthető Médiapedagógiai prevenciós program részeként. A kártyajáték azonban önállóan – például egy osztályfőnöki óra keretében is – játszható.

Instrukciók a kártyás foglalkozás megtartásához:

A tanár készüljön föl a mellékletben található segédanyag segítségével, legyen tájékozott az online zaklatás kérdéseiben. A foglalkozás elején a tanár elmondja a játékszabályt, a gyerekeket 4-5 fős csoportokra osztja, minden csoportnak ad egy pakli kártyát. (A kártyát érdemes kemény kartonra nyomni, esetleg laminálni. Nem kötelező a teljes paklival játszani, a válaszkártyák száma arányosan csökkenthető.) Érdemes egy próbakört tartani, majd, amikor elkezdődik a játék. A tanár játék közben körbejár, figyeli a játékosok rekacióit, segíti a folyamatos játékmenetet. A játék befejezésekor a feldolgozás következik; a segédanyagban találhatók kérdések, problémafelvetések, amelyek segítenek a feldolgozásban. A cyberbullying kártyajáték és segédanyag letöltése: Letöltés

Amennyiben a foglalkozás érdekli, de nem szeretné önállóan megtartani, Egyesületünk munkatársai vállalják iskolai foglalkozások tartását, akár a Digitális Témahéten is. A részletekért keressen elérhetőségeinken!