Médiaerőszak és internetbiztonság tananyagok 5-6. osztályosoknak és szüleiknek

Médiapedagógiai prevenciós programunk az Ökumenikus Segélyszervezet „TANDEM Fejlesztési Alap” támogatásával készült 2014-ben.

A programról részletesebben itt lehet olvasni.


A fejlesztés eredményeként két foglalkozáscsomag készült, a médiaerőszak és az internetbiztonság témakörében, amelyet 5-6. osztályosoknak ajánlunk. Mindkét csomag tartalmaz két, egyenként 90 perces gyerekfoglalkozást, és egy – ezekhez szorosan kapcsolódó – 90 perces szülői foglalkozást, a programban részt vevő gyerekek szülei számára.

A csomagok minden, a foglalkozás megtartásához szükséges anyagot tartalmaznak, a teljes, részletes foglalkozásleírások mellett tanári segédanyagok, nyomtatható és audiovizuális mellékletek (feladatlapok, filmrészletek, prezentációk stb.) találhatóak benne. Ennek alapján a téma iránt érdeklődő pedagógus, gyerekcsoporttal foglalkozó szakember könnyen felkészülhet a foglalkozások megtartására.

Ha bármilyen tanácsra, segítségre lenne szüksége a felkészüléssel vagy a foglalkozások megtartásával, keressen minket elérhetőségeinken!

Amennyiben a foglalkozás érdekli, de nem szeretné önállóan megtartani, Egyesületünk munkatársai vállalják iskolai foglalkozások tartását, akár a Digitális Témahéten is. A részletekért keressen elérhetőségeinken!


A médiaerőszak foglalkozáscsomag letöltése: Letöltés

Az internetbiztonság foglalkozáscsomag letöltése: Letöltés