FITlogoA Mathias Corvinus Collegium (MCC) kiemelkedően tehetséges diákokat támogat abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák.
A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja felső tagozatos általános iskolásoknak nyújt tehetséggondozó, gazdagító képzést.
A képzés a résztvevők számára teljes mértékben költségmentes.

A program módszertanának alapvető eleme, hogy napjaink fontos területeivel (egészségügy, pénzügy, média) ismerteti meg a diákokat, egyéni érdeklődésük fejlesztésére fókuszál. Nem hagyományos tantermi eszközökkel dolgozik, hanem élmény- és tevékenységközpontú foglalkozásokat kínál.
A képzés blended learning – alapú, azaz a személyes alkalmakat elektronikus tananyagok egészítik ki.

A Televele Egyesület munkatársa, Timár Borbála a 2015/16-os tanév őszi félévtől tart egész napos foglalkozást Reklám és animáció címmel. A foglalkozás során a reklám számtalan aspektusát, társadalmi szerepét, hatásait, a reklámipar működését mutatja be játékos feladatokon keresztül. Az animáció kapcsán optikai játékok készülnek, illetve csoportmunkában stop-motion animációk. (A foglalkozás első részét, amely a média általános jellemzőiről és a sajtóról szól, Eriksson Zsófia tartja.)

A 2016/17-es tanévben indult a Digitális média című kurzus 6. osztályosoknak, amelyben az online lábnyom, az online médiaműfajok megismerése a téma. Az első napon digitális fotózás, fotóalakítás, mém- és animáltgif-készítés, a második napon a szelfi és a videoblog a téma. Ezeket a foglalkozásokat szintén Eriksson Zsófia és Timár Borbála tartják, és e-tananyag is tartozik hozzájuk.

A programról részletesebben a http://fit.mcc.hu/ honlapon lehet tájékozódni.

A program során készített stop-motion animációk az MCC-FIT YouTube-csatornáján tekinthetők meg.