A Televíziós Élményvilág Projekt német médiapedagógiai műhelyek munkája, tapasztalatai alapján formálódott. A program során abból indulunk ki, hogy a mai gyerekek életében, fejlődésében, nevelésében jelentős szerepet kap a média és éppen ezért e tartalmak feldolgozására különösen nagy figyelmet kell fordítani. A gyerekeket körülvevő valós világnak és az abban fontos szerepet játszó felnőtteknek oda kell figyelnie arra, hogy a gyermekek életkoruknak megfelelő médiatartalmakkal találkozzanak, illetve legyen lehetőségük saját fantáziájukkal, belső világukkal megdolgozni a médiaélményeket, a bennük aktuálisan felmerülő problémákat.
A projekt célja, hogy a gyerekek számára médiaélményeik feldolgozásához biztonságos játékkeret teremtsünk. A foglalkozásokon rajzolás, szerepjáték, bábjáték formájában dolgozhatják fel a gyerekek médiaélményeiket. Emellett fontos cél a médiahasználat gyermeki fejlődésben betöltött szerepének bemutatása és illusztrálása, ezért a gyerekfoglalkozások mellett pedagóguscsoportokat és szülői csoportokat is tartunk.

Volt már példa arra is, hogy csak szülői estre hívtak minket a gyerekek médiahasználatának témakörében. Ugyan ez a teljes programnak csak egy szeletét jelenti, mégis azt gondoljuk az ilyen jellegű szülői esteknek is van értelme, elindíthat egy párbeszédet a felnőtt és a gyermek, a szülő és a pedagógus között.