Egyéves fejlesztési folyamat (kutatás, tanulmányok, első foglalkozástervek, teszfoglalkozások, véglegesítés, publikálás) után elkészült és szabadon hozzáférhető a MOPED programcsomag.

A Moped egy gyermekeket célzó médiaértés fejlesztést támogató foglalkozás-sorozat, amely erősen épít a demokratikus értékekre nevelés és a médiaértés fejlesztés összekapcsolásának a német médiapedagógiai gondolkodásban elért eredményeire. A program három korcsoport (nagycsoportos óvodások, alsó tagozat, 3-4 osztályosok, illetve felső tagozat 5-6 osztályosok) számára kínál 6-6 foglalkozásból álló program-csomagot. A csomagok egymásra épülnek, de egységenként önállóan is megvalósíthatóak. A program célja, hogy lehetőséget biztosítson elsősorban nem szaktanár pedagógusok, óvónők számára a média – tág értelmezéssel a televízió, internet, számítógépes játékok, közösségi hálók világa – mindent körülvevő, alakító szerepével való foglalkozásra.

A programról részletesebben tájékozódhat, illetve a teljes tananyagcsomagot korosztályonként letöltheti a MOPED oldaláról.