Gyakorlati tudnivalók

Hogyan használja a programcsomagot?

Ha úgy dönt, hogy szeretné részletesebben megismerkedni a programmal, és használni azt, regisztráljon. Így letöltheti a megfelelő korosztály számára készült oktatócsomagot.

A csomagban valamennyi, a foglalkozásokra való felkészüléshez és azok megtartásához szükséges dokumentum megtalálható.

A módszertani leírás fontos eleme a médiapedagógiai szemléletmód illusztrált bemutatása. A háttéranyagok szervesen kapcsolódnak a foglalkozásokhoz, fejlődéslélektani, médiapedagógiai, módszertani és médiaismereti hátteret adnak, amelyekek nélkül a tananyagok nem érthetőek és alkalmazhatóak teljes sikerrel.

A programcsomag használata ingyenes, de feltétele, hogy a teljes programot, a javaslatoknak megfelelően kell végrehajtani. Amennyiben iskolájában vagy óvodájában megtartotta (vagy tervezi megtartani) a foglalkozást, kérjük, küldjön visszajelzést. Ezzel támogatja munkánkat.
Köszönjük!

 

  • Az iskolás foglalkozások kapcsolódnak a NAT-hoz és a kerettantervhez, így előre beépíthetőek a tanév rendjébe illetve a helyi tantervbe.
  • A csomag idő- és tananyagkerete igazodik az iskolai félév ritmusához, az időkeret meghatározásával az a célunk, hogy a program egy félév alatt kényelmesen beilleszthető legyen a kötelező tanterv megvalósításának sérelme nélkül.
  • Az óvodás foglalkozásokat két óvónő, az iskolásokat egy pedagógus vezeti
  • Korosztályonként 6, 90 perces foglalkozás, melyeket lehetőség szerint három hónapon belül, mindig ugyanabban az időpontban és ugyanabban a teremben kell tartani.Nem lehet csak egyes foglalkozásokat, illetve feladatokat elvégeztetni, ezzel a program céljai nem valósulnak meg.
  • A foglalkozások megtartásához számítógépre és projektorra vagy interaktív táblára van szükség, illetve az óvoásoknál bábokra, plüssállatra. Az iskolásoknál számos feladatlap, kép is része a foglalkozásnak, a letölthető programcsomagnak. Ezek kinyomtatásáról, fénymásolásáról a foglalkozásvezető tanárnak kell gondoskodnia.
  • A pedagógus részéről sok munkát, felkészülést igényel a program lebonyolítása, de (remélhetőleg) megtérül a befektetett energia.

[loggedin] A programcsomagok letölthetőek az Óvoda, Alsó tagozat, Felső tagozat oldalakról. [/loggedin]

[loggedout] A letöltéshez be kell jelentkeznie. [/loggedout]

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.