Felhívás pedagógusoknak- Oktass filmmel!

A Palantír Film Alapítvány az Idegenek a kertemben – filmgyűjtemény fejlesztése elnevezésű projekt keretében 2014 januárjában workshopot szervez középiskolai tanároknak. A workshop célja, hogy az ország minden részéből érkező pedagógusok megismerjék az Idegenek a kertemben migrációs filmgyűjteményt, annak újonnan megjelenő online felületeit és ismereteket szerezzenek: a dokumentumfilmek használatáról, azok feldolgozásáról, vetítések, filmklubok hatékony szervezési módjáról. Elképzelésünk szerint a workshop és az azt követő, a résztvevők közreműködésével megszervezett országos Film-turné egy hosszú távú szakmai együttműködést alapoz meg. Célunk egy olyan országos lefedettségű tanári hálózat létrehozása, amely interkulturális oktatási anyagok, módszerek és tapasztalatok cseréjét és hatékony terjesztését teszi lehetővé a jövőben.

Kiknek szól?

– az ország bármely pontján élő középiskolai tanár, aki elhivatottságot érez az integráció és a kulturális másság, a tolerancia oktatására,

– aki szereti a filmeket és hisz a filmek viselkedésformáló erejében, esetleg már tartott médiaszakkört, filmes foglalkozásokat stb.

– aki középiskolai tanárként kedvet érez ahhoz, hogy megtanuljon, megismerjen egy új „nyelvet” az érzékenyítésre és a migrációs és integrációs kérdések feldolgozására, filmvetítések szervezésére.

 

A workshop ideje: 2014. január 23-24. (csütörtök, péntek)

 

A workshop helyszíne: DocuArt Filmművészeti Központ (1092 Budapest, Erkel u. 15.)

Költségek: A workshopon a részvétel ingyenes, az ellátás biztosított.

Vidéki résztvevőinknek szállást biztosítunk.

Jelentkezési határidő: 2014. január 19. vasárnap éjfél

Kérjük, a mellékelt jelentkezési lap kitöltését!

A jelentkezési lap itt tölthető le:

https://drive.google.com/file/d/0B5LNEuJq9dKodldRYV9ZM3Rtd2M/edit?usp=sharing

A pályázati felhívás:

https://drive.google.com/file/d/0B5LNEuJq9dKoV3ZUMjlSNm8wVmc/edit?usp=sharing

Információ: Széll Adrienn 

Tel: +36 70 409 77 45; docuart@docuart.hu