A BBC internetbiztonsággal kapcsolatos gyereksorozatot indít

A BBC gyerekcsatornája (CBBC) február 24-én indítja első gyerekeknek szóló online sorozatát, a Dixi-t, ami egy háromhetes időszak alatt naponta kerül föl videóblog (vlog) formájában az internetre, és kizárólag mobilon, tableten, illetve számítógépen lesz elérhető.

A 30, selfie-stílusban készült webizód minden hétköznap, iskola előtt és után kerül föl az internetre.

A történet középpontjában a Dixi nevű fiktív közösségi oldal áll, amelynek a főszereplő, a tinédzser Shari szinte a megszállottjává válik. Amikor Shari profilját feltörik, és nem léphet be többé az oldalra, legjobb barátaival próbálja kideríteni, ki lehetett a tettes.

Az internetes sorozat célja kettős: egyfelől arra ösztönzi a gyerekeket, hogy használják ki az internet adta kreativitás lehetőségeit, másfelől felhívja a figyelmet a közösségi hálózatokban rejlő potenciális veszélyekre. A sorozatban kiemelt téma az online adatvédelem, a biztonsági beállítások és az internetes zaklatás is.

A webizódok mellett extra tartalom és csetelési lehetőség is lesz, sőt, a  CBBC és a Kindle Entertainment elkészíti a Dixi utánzatát, egy hálózatot, amely a CBBC honlapján lesz elérhető, amelyen a szereplők profiljai és egymásnak küldött üzeneteik lesznek láthatóak.

A Dixi weboldal február 11-én, a  Biztonságosabb Internet Napon indul.

Forrás 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük