Az Egyesület nyert a Norvég Civil Alap pályázatán!

EEA+Grants+-+JPGNorway+Grants+-+JPG

Az Egyesület Médiapedagógia és demokratikus értékek elnevezésű projektje elnyerte a Norvég Civil Alap támogatását.

A projekt célja az eddig Magyarországon hiányzó kisgyermekkori médiapedagógia és demokratikus értékekre nevelés szemléletmódjának, gyakorlati alkalmazásának bemutatása, terjesztése. A Televele Egyesület által kidolgozott szabadon hozzáférhető oktatási program a MOPED (médiaértés-demokratikus értékekre nevelés) népszerűsítése, minél szélesebb alkalmazásának elősegítése.
A program célcsoportjai: az 5-12 éves gyerekek, a pedagógusaik, és a szüleik. A program kifejezetten a médiaoktatás intézményes keretéből eddig kimaradt korosztályra fókuszál, de ennek részeként elengedhetetlen a velük foglalkozó felnőttek szemléletmódjának formálása, képzése is. A projekt során gyermekfoglalkozásokra, pedagógusképzésre, a médiapedagógia és a demokráciára nevelés népszerűsítésére és médiapedagógiai hálózat kialakítására vállalkozunk.
A projekt keretében három városban kerül sor óvodákban és általános iskolákban a MOPED program megvalósítására. Ehhez kapcsolódóan a programot megvalósító pedagógusok képzésen és folyamatos szupervízión vesznek részt. A médiapedagógia és a MOPED program népszerűsítésére 7 városban zajló roadshow-ra kerül sor, illetve a korosztály oktatásában-nevelésében aktív pedagógusok hálózatának, kapcsolatrendszerének kialakítása is elkezdődik. Egy olyan honlap és egyben kommunikációs tér létrehozása a cél, amely lehetőséget biztosít az élő kommunikációra a médiapedagógiát, a demokratikus kultúra fejlesztését felvállaló pedagógusok és helyi műhelyek számára.