A Moped a PiL Akadémia zárókonferenciáján (2013. június 1.) és a tanárblogon.
2013. május 25. lezajlott a Digitális Pedagógus konferencia, melyen a résztvevők immár második alkalommal arra a keresték a választ hogy miben áll a pedagógus szerepe az információs társadalomban. A konferencia kötet itt érhető el.
Médiapedagógiai Műhely – ELTE Tanító és Óvóképző Kar
2013. április 18. 14:00
BÁLVÁNYOS HUBA VIZUÁLIS NEVELÉSI KUTATÓ MŰHELY
Előadók:
Pallag Andrea, OFI – Médianevelés a tantervi szabályozásban
Bényei Judit, MOME – Médiaoktatás: koncepciók és tartalmak
Nagy Kriszta, Televele Médiapedagógiai Egyesület – Médiaélménymédiaoktatás
(a médianevelés lehetőségei a 6-10 évesek körében)
Moderátor: Pataky Gabriella ELTE TÓK
Időpont, helyszín: 2013 április 18, 14 óra ELTE Tanító és Óvóképző Kar
1126 Budapest
Kiss János altb. utca 40. 213 terem
 • Nemzetközi Konferencia Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra
  2012. szeptember 25-26.
  Magyar Tudományos Akadémia (Budapest V., Széchenyi István tér 9.)
 • 2011. dec. 6-7. IV. nemzetközi EAVI konferencia a European Association for Viewer’s Interest és a Vizuális Világ alapítvány közös rendezvénye Média, Oktatás, Állampolgárok címmel. A konferencia programja
  a Vizuális Világ Alapítvány honlapján érhetők el.
 • Médiaértés és demokratikus értékek címmel a Televele legújabb projektjéről dec. 7-én a 10 órakor kezdődő panelben tartunk előadást.

 • 2011. szeptember 26-28. között megrendezésre kerül a VI. Nemzetközi Médiakonferencia
  „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra”. A konferenciáról bővebb információk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat honlapján érhetők el.
 • Egyesületünk észrevételeket fogalmazott meg a Médiatanács által kidolgozott korhatár-besorolási rendre (klasszifikáció) vonatkozó ajánlás-tervezethez. Észrevételek a klasszifikációs ajánláshoz – Televele Egyesület 2011. júl a 2011. július 11-én megtartott nyilvános meghallgatáson is kifejtettük.
 • A digitális gyermekkor beszélgetés-sorozat részeként a szülőket, érdeklődőket ezúttal a Pataky Művelődési Központ Könyvtárába várjuk. A foglalkozások interaktív formában adnak lehetőséget a témakörök alapos feltárására, a szülőket foglalkoztató kérdések megválaszolására. A csoportokat vezeti Nagy Kriszta médiajogász,médiapedagógus. A csoportokon való részvétel díjtalan. 2011. május 24. 17:30-19:00 Internethasználat kisiskoláskorban (kutatások, használati szokások, mindennapi nevelési kérdések az internethasználat témakörében)
 • A digitális gyermekkor interaktív beszélgetéssorozat részeként 2011. május 16-án 16:00 órától a kispesti Ady Endre utcai Általános Iskolában a gyerekek internethasználatáról, az ebben rejlő veszélyekről és lehetőségekről beszélgetünk a pedagógusokkal és az érdeklődő szülőkkel. (helyszín: Budapest, Ady Endre út 73-75) Mindenkit szeretettel várunk!
 • A digitális gyermekkor interaktív beszélgetéssorozat részeként 2011. május 14-én 10 és 13 óra között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárába várjuk az érdeklődő szülőket! A program: mozgókép- szerkesztés, vágás, rövid trükkfilm készítés, a Windows Movie Maker használata. Kérdések a videojátékok körül. (cím: Budapest, Szabó Ervin tér 1.)
 • A digitális gyermekkor beszélgetés-sorozat részeként újra szülői csoportra várjuk a szülőket, érdeklődőket ezúttal a Pataky Művelődési Központ Könyvtárába. A foglalkozások interaktív formában adnak lehetőséget a
  témakörök alapos feltárására, a szülőket foglalkoztató kérdések megválaszolására. A csoportokat vezeti Nagy Kriszta médiajogász,médiapedagógus. A csoportokon való részvétel díjtalan. 2011. május 12. 17:30- 19:00 Videojátékok (használat, veszélyek,aranyszabályok)
 • Az egyesületi műhely 2011. májusi alkalmán Philip M. Anderson: Vizuális és verbális gondolkodás c. és Antohony M. Roselli: A kapcsolat és az elidegenedés szemantikája a hipervalóságban. c. tanulmányok feldolgozására hívjuk az egyesület tagjait.
 • Az AKTI és a Gondolat Kiadó gondozásában megjelent a Donald Macedo és Shirley R. Steinberg által szerkesztett MÉDIAJÁRTASSÁG című szöveggyűjtemény.
 • Korábbi híreink:

 • Digitális gyermekkor I. „Audiovizuális gyermekműfajok – a rajzfilm” – interaktív szülőcsoport: 2011. február 15. 17:00 Janikovszky Éva Általános Iskola – Budapest Bánya utca 32.
 • Közönségszavazás a legjobb on-line gyermektartalomra. Szavazz Te is!
 • Digitális gyermekkor II. „Talkshow- kibeszélő show” – interaktív szülőcsoport: 2011. január 27. 17:00 Ady Endre Általános Iskola – Budapest Ady Endre út 73-75. Kibeszélő show – plakát
 • Digitális gyermekkor – A Sárkányos Gyermekkönyvtár médiaismereti beszélgetés sorozata szülők számára 2010. október-november. További részletek: Média viták-Sárkányos könyvtár
 • Érdekesnek ígérkező konferenciára hívjuk fel a figyelmet! A Gyermekmentő Szolgálat az Országos Rádió és
  Televízió testülettel közösen 6. nemzetközi konferenciáját rendezi meg. Az időpont: 2010. szeptember 21-22. A
  téma: „Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra”. A konferencia ingyenes, regisztrációhoz kötött. További információk a Gyermekmentő Szolgálat honlapján.
 • Önkénteseket keresünk! Jelentkezés: 2010. szeptember 30-ig. További részletek itt
 • 2010. június 9-én, szerdán este 18 órától Műhelybeszélgetést tartunk. Téma: Kodaj Dániel: „Világok világa, halálok halála” című tanulmánya „A médiaerőszak – tények, mítoszok, viták” című tanulmánykötetből (Stachó L., Molnár B., szerk., Mathias Corvinus Collegium-Századvég Kiadó, Budapest, 2009). Mindenkit szeretettel várunk! Részletekért kérünk, írjanak az info@televele.hu e-mail címre!
 • Interaktív előadást tartunk 2010. május 29-én szombaton, 9.45-től a Hallássérültek Tanintézetében (Budapest, XIV.ker., Cinkotai út 125-137.) , a Családi Nap keretében, hallássérült és siket gyerekek szülei számára. Az előadás témája: A médiaerőszak megjelenése és hatása, a tudatos médiahasználat.
 • Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük